Wohnwald House

Year
2017

Location
Valdivia

Designed surface
115,5 ㎡

Client
Álvaro y Vanessa

Design Team
WINTERI Arquitectos

Year
2017

Location
Valdivia

Client
Álvaro y Vanessa

Designed Surface
115,5 ㎡

Design team
WINTERI Arquitectos

Wohnwald House, Wohnwald is in German a compound word that means “living the forest”, the commission was a house for a young couple who wanted to feel in the forest.

The slope, views and north defined the project as an “eye” (in plan) that looked over the top of the trees. It has materials such as the “colonial plate” that refers to the past that linked Valdivia and Germany, also wooden tiles that are part of both southern architecture and some German towns. Wohnwald derived from the “Wohnküche” which is a kitchen also intended as a dining room and meeting place.
¡Click aquí!