RM House

Year
2018

Location
Matanza

Designed surface
185 ㎡

Client
Ricardo

Design Team
WINTERI Arquitectos

Year
2018

Location
Matanza

Client
Ricardo

Designed Surface
185 ㎡

Design team
WINTERI Arquitectos

The house is located between Christmas and Matanza, where the slope of the site manages to deliver a privileged view of the Pacific Ocean.

In order not to interfere with the natural terrain, the house adapts to the slope, managing to hide it from the street. On the first level, the terraces help the house to settle and accommodate the morphology of the terrain. Due to the regulatory requirements of the sector, the house had to think of a limited width, for which all the rooms are functional, privileging the first floor as a large common area, where the only closed rooms are bathroom and loggia. On the second floor, 3 bedrooms are projected, which have a full view of the sea and which is connected through an external bridge to the access facade.