DP House

Year
2018

Location
Valdivia

Designed surface
118 m2㎡

Client
Daniel y Vanessa

Design Team
WINTERI Arquitectos

Year
2018

Location
Valdivia

Client
Daniel y Vanessa

Designed Surface
118 m2㎡

Design team
WINTERI Arquitectos

The work is located in Valdivia, a city known for intense rain and humid weather. Its surroundings and topography are contextualized with the climate, so that the intense vegetation and shades of green surround it, leaving only a clear space that opens the view towards the wetlands and the Cruces river.

Under these conditions, a house was sought that does not impact the environment and that blends into the intense vegetation, maintaining fluidity and the interior-exterior connection without being knocked down by the wind. To keep the house immersed in the context, wood paneling and large windows are used.